2008 Q2 – Happy’s Waver – De Club is Compleet

Wat voorafging

De Heer Olbrinho, Pilsamateur van categorie AAA+, had hoogte gekregen van het bestaan van de Club en solliciteerde dan ook vol Lef(fe) om de club bij te treden:

Seg Lunchclubbers,
Als ik juist geïnformeerd ben, gaan jullie er morgen weer zwaar tegenaan. Zou ik na mijn werkendag eventueel bij het
gelag kunnen aansluiten? Mijn madam heeft immers plannen en anders zit ik zielig alleen te wezen.

Met achting,
Olbrinho

Na wat juridisch heen-en-weer-getrek werd de kleine Wrat alsnog, onder duidelijke omstandigheden toegelaten tot het open gedeelte van de Club.

Waarde Raadsleden,

Het lunchclub-decreet van 13 maart 2007 betreffende openheid van vergaderingen is zeer duidelijk omtrent de schriftelijke vraag van de heer Detienne, O.:
Vanaf de aanvang van de lunchbijeenkomst tot het nuttigen van de laatste gang of degustif, is de vergadering is strikt verboden voor niet-officieel aanvaarde leden. De nabespreking, meestal in een ander staminéé, staat open voor derden. Tenzij 3/4de van de leden schriftelijke weigering aantekent bij de voorzitter-stichter ten laatste 24 uur voor de aanvang van de club. De heer voorzitter deelt in een open communiqué mede of deze persoon al dan niet pils mag hijsen in het bijzijn van de felbegeerde club.

In casu wil dat zeggen dat de heer olbrinho een pilsje mag komen meedrinken zodra wij den happy’s verlaten. ik stel wel één voorwaarde: Olbrinho mag niet te hard discussieren én hij moet vertellen hoe hij voor wim steeon is geeindigd bij het lopen.

Groeten,

uw wettelijk oog in het zeil

De Lunch Zelf

We opteerden, na een vergeten mailtje van de Voorzitter, voor de Happy’s in Waver.

Alternatiefs had ik gedacht aan Happy’s in Wavre. Steekt al lang mijn ogen uit die keet. Staan well geen prijzen op de site, dus worden we misschien gepoept

Het verdict luidt als volgt.

Een concept waarin aangenaam mannelijk gezelschap wordt geperfectioneerd door het verbruik van culinaire hoogstandjes, aangevuld met een resem aan alcoholische consumpties. Kat in bakkie! De Club koos ditmaal voor een eetgelegenheid buiten het Vlaamsch grondgebied. De Happy’s in Waver. Het zag er veelbelovend uit. De Président-Fondateur à Vie, zijnde de Meester, was reeds op post. Even later kwam de secretaris, samen met de schatbewaarder toe. Zoals steeds was  De Chef d’ambiance, een pak te laat. Hij zat nog op een receptie sjampitter te drinken. En de toon was gezet. Opvallend, die 3 minder sjieke auto’s op de parking van de Happy’s.

Over het culinaire gedeelte kunnen we kort zijn. Het tweegangenmenu van 16 eurots was niet speciaal. Het kangoeroevlees was lekker, maar het voorgerecht was niet echt om van de stoel te vallen. De porties waren niet echt te groot. Geen echte hoogvlieger dus. Het interieur was ook niet waarvan je zegt: jawadde dadde, dat is fameus. En dan het meest hekele punt, waardoor we kunnen besluiten dat het niet zo’n topper was: de bediening! Sjonge, wat was me dat voor een wijfie?! Het begon al met het aperitief. We vroegen wat de aperitif maison was en het antwoord was een droog: je ne sais pas. Ok, gin tonic dan maar. Bij kangoeroe hoort volgens de logica een australisch wijntje. Maar de madam kwam toch aandraven met een Chileense wijn en zei daarna dat haar naam haas was en beschuldigde de PFàV er zelfs van foutief te hebben gekozen. Niet goed! Als afsluiter poogden we dan een koffie met calvados te drinken. Want bij de bestelling “Café Calvados” sloegen de stoppen helemaal door. What the fuck is dat, zagen we het wijfie denken.

Vanaf Deze editie heeft De Lunchclub dan ook een soort rangschikking uitgedokterd, zodat ook u, de gewone mens, in de voetsporen kan treden van de raadsleden. Het is zeer simpel:

Ne spa = deze eetgelegenheid is geen lunchclub waardig

E pinke = degelijk materiaal

Ne calvados = topkwaliteit

Het spreekt voor zich dat de Happy’s helaas Ne spa was. Tja.

 Afterworkpilsage

We verlieten de boîte en lieten al een auto ginder staan. Volgende stap was de Cubana, een rumcafeetje in Rosières. Heupla, mojitootje binnen en doorsteken naar Fin Royal in Terlanen. Ondertussen stopten we nog even bij Den Dekke om daar een pils chantier te drinken. Schol. Bij Fin zat er een ander oud wijf ruzie te maken met Fin! Wat een tang, dat zeiden we dan ook.

Nu liet ook De Président zijn wagen staan en trokken met de laatste auto door naar Café Raté in Neerijse. Het was nog altijd geen 17 uur op dat moment, maar de wagen was al volgeladen. Letterlijk und figuurlich, dat spreekt voor zich. In Café Raté trad een aspirant-lid ons bij: Olbrinho, toekomstige Porte Parole. Hij moest zich fameus inwerken, dus nam ie alvast 170 euro mee. Tegen een coup champagne zeiden we ook geen neen. Straffe pee! Vervolgens overtuigde hij ons helemaal door ons, via Bertem weliswaar, mee te nemen naar de hoofdstad, Brussel! Heupla, en de raadsleden hebben de drie gewesten bezocht! En overal ook een auto laten staan.

In Brussel ging het licht uit. De Markten, Roscam, Monk. De klassiekers dus. Lichtgevende dingen van een paki aftroggelen. Dat doet de schatbewaarder. Chef Ambiance gooit dat kapot op de grond en valt in slaap. Secretaris valt uit een raam. Algemeen geleuter. Klassieke, hilarische elementen dus.

Diner

Op onverklaarbare wijze is de Chef Ambiance in het bezit geraakt van een BTW bonnetje ter waarde van 300 euro bij een nachtwinkel. De club kan enkel vermoeden dat ze een pitta hebben gegeten.  Terugrit via de Klomp en het was broodje-in-oven. Om 2 uur Chef Ambiance uit den auto slepen, auwkes. Gsm tegen muur gooien. Overal pijn.

Published by

Secretaris

De secretaris binnen de Ottenburg Business Lunch Club heeft als taak het maken van notulen en flauwe opmerkingen tijdens een vergadering. Ook het schrijven van brieven en uitnodigingen is een van de taken. Tegenwoordig is de secretaris ook contactpersoon voor ingekomen fan- en haatmails. Tevens zorgt hij daarnaast de uitgaande e-mails en uitgebalanceerde roes-controle. Bovendien durft de secretaris al eens op zijn eentje tientallen alcoholische consumpties te slurpen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s