2008 Q3 – Zarza, Leuven – Dronken Drama

Wat voorafging

De Club zit op kruissnelheid en maakt weloverwogen keuzes. Voor de Q3 van het boekjaar 2008 besluiten ze naar de stad te trekken van NOnkel Tobback, de rechtse rots in de linkse Leuvense branding. In Etablissement Zarza kozen de clublui voor het duurste menu met aangepaste wijnen.  Dresscode die dag was: “casual friday, edoch minstens een hemd en deftige schoenen. broek niet verplicht.” Maar deze keuze werd vooral genomen met in het achterhoofd een welgeplaatste afterworkpilsage: Café De Ton, Pousse café, Jeeskesboom, Café Marengo, ‘t Vliegend Varken, Carlisse, Food&Vodka,… Keuze te over, allen op wandelafstand. Voor de  after-afterpilsage  trokken de heren uiteraard naar Café Raté.

 De Lunch Zelf

Voorgerecht: Vitello tonato – Gemarineerde kalfsfilet met zuiders groenteslaatje, sausje van tonijn en rozemarijn
Voorsoep:Soepje van rode paprika en dragon
Hoofdgerecht: Op vel gebakken roodbaars, lente-uitjes, bocconcini, artisjok en asperge
Dessert: Ravioli van mango en aardbei, krokante amandel, ijs van kersen

Wel, de Zarza krijgt een nieuwe positie tussen E pinke en Ne Calvados, namelijk: Nen Bacardi-Cola. Als in: iets dat ge toch niet elken dag geserveerd krijgt en glijdt goed naar binnen. Ter plekke hielden we ons redelijk serieus, enkel nieuwbakken lid Porte-Parole had het soms wat moeilijk om de mensen te verstaan.

De afterwork

De traditie erend, trokken we achteraf een lokaal cafeetje binnen. De Pousse café.Een hilarische naam en een topstaminee. Er zat, ons niet medegerekend, een andere (stam)gast. Een vrouw dat druppelkes Hertekamp dronk, zoals een hond in de woestijn druppelkes water zou drinken. We waren over voetbal aan het praten (het moeten niet altijd beurscijfers zijn) en zij mengde zich in het gesprek: ik heb vroeger basket gespeeld. Wijle hebben maar ene keer gewonnen van ons leven.

Meer of minder moest dat niet zijn. Een anekdote van 2 zinnen. Kort en bondig. En van het druppelke lurken. Een andere traditie erend, trokken we voort naar café Raté. Aldaar durft er een niet zo leuke traditie opdraven om mekaar een spreekwoordelijke hak te zetten, meestal in de vorm van een het contacteren van bepaalde illustere figuren. De secretaris ging iets te hard op in die backstabberij met als gevolg een redelijk droog antwoord van de président-Fondateur à Vie: hij kletste het mobieltje van de secretaire zonder pardon in het glaasje witbier. Best sneu. Uiteraard was er al genoeg pils in alle lichamen aanwezig om hierrond een scène te maken. Achteraf best hilarisch. Zo om 22 uur compleet wasted van uw oren maken en over respect beginnen roepen.

Diner

Een troosteloze pitta in het pittakot boven café Raté.

Nachtelijke escapade

De Ottenburg Business Lunch Club is een gezelschap van exquise makelij. Een meningsverschil kan er enkel zijn, om daarna op grootse wijze bij te leggen. Na wat gemok in het Zevende Zegel trokken de 2 protagonisten van mobieltjes-ruzie zich terug in de residentie van de Président. Daar legden ze hun onenigheid bij met een glaasje champagne, een Dr Oetker pizza en een live-dvd van Prince. Want ja, de président, dat is een grote mijnheer.

Published by

Secretaris

De secretaris binnen de Ottenburg Business Lunch Club heeft als taak het maken van notulen en flauwe opmerkingen tijdens een vergadering. Ook het schrijven van brieven en uitnodigingen is een van de taken. Tegenwoordig is de secretaris ook contactpersoon voor ingekomen fan- en haatmails. Tevens zorgt hij daarnaast de uitgaande e-mails en uitgebalanceerde roes-controle. Bovendien durft de secretaris al eens op zijn eentje tientallen alcoholische consumpties te slurpen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s