2009 Q3 – Brussel– Vermeende Biergastronomie

Waarde lezer, het opzet van deze blog is u wijzer te maken in de chaos van het restaurantieve universum. Wij zijn het digitale handje dat u op zwalptouw neemt. Als u zich gewoon laat leiden door websites, dan komt u bedrogen uit. Dat kunnen we nu eerlijk zeggen, want wij hebben zelf ook fouten gemaakt. Zo geloofden wij dat de Belga Queen in Brussel een stijlvolle keet was die daarenboven alle gerechten liet vergezellen van exquise bieren. NIets bleek minder waar…

Wat voorafging

Onze schatbewaarder is aan zet en dan valt een magistrale rokade niet uit te sluiten. Hij opent de gesprekken groots:

Beste Président-fondateur à vie,
Overige leden,

Q3 moest een gastronomische biertrip worden. Veel zoeken bracht mij bij volgende topzaak te Brussel http://www.belgaqueen.be gelegen in de Wolvengracht.

Laat me toe even te citeren uit hun filosofie: “In Belga Queen zijn alle in de keuken gebruikte ingrediënten van de hoogste kwaliteit en uitsluitend van Belgische oorsprong. Pinto (de chef, nvdr) zweert bij Belgische producten, Belgische bereidingen, Belgische bieren en als klap op de vuurpijl, exclusieve wereldwijnen van Belgische wijnboeren..”

Op de site eveneens een ‘bier- en wijnkaart’ alsook een business lunch te vinden, de suggestiemenu’s zijn overigens ook absolute culinaire toppers.

Na het eten kunnen we afdalen naar de ‘club’

De Lunch zelf

Be-la-che-lijk! Zo kunnen we heel deze grap samenvatten. De locatie oogde op’t eerste zicht best indrukwekkend, tot opeens obers met een belachelijke outfit de gasten bedienen. Met zo’n kostuum zouden wij onszelf zo snel mogelijk met benzine overgieten, in brand steken en van een olieplatform springen, maar deze gozers dachten dus dat ze goed bezig was. Begrijpe wie begrijpe kan.

Van het eten zelf was enkel het bordje met boskampernolies een beetje aanvaardbaar. Matig tot slecht, dus. Maar wat ons vooral bijbleef, waren de belachelijke ‘speciale bieren’ die werden geserveerd: uiteindelijk kregen we ne witte, ne kriek en ne palm. En dan nog allemaal van een zeer dubieuze oorsprong. Zo was het tussenpilsje (de bediening was té traag)  een pils Estaminet Spéciale? Jezus!

Als we dachten dat de miserie eindelijk voorbij was, probeerden die ketten in hun ridikule outfit ons nog eens in het zakje te zetten ter waarde van 100 euro. Waddeu?!

Het terecht harde verdict voor deze fabriek van het niveau net boven den Alma is dan ook een plat waterke.

De afterworkpilsage

Miserie troef dus, die editie. Enkele tientallen pintjes in de Roskam ten spijt, brachten de leden de namiddag in mineur door. Gelukkig was dat tenminste echte pils die de heren geserveerd kregen. De sfeer werd er iets beter op toen we na een grappig telefoontje een nepadres doorstuurde waar zogezegd een feestje was: “boulevard suce ma poire 32”. Weer een vriend verloren.

Het diner

Een echte verademing was die kebabberie in de Vijfhoek! En wat een gunstige  prijs-kwaliteit verhouding ten opzichte van die faktorij geheten Belga Queen. We kochten zelfs een flesje wijn voor een cabinetard van Minister P. Smet. Stijlvol en galant, zelfs na een dozijn lieter pils. De club wordt evenwel niet structureel betoelaagd, ondanks zwaar lobbywerk.

De nachtelijke escapade

Rakkendoedel, de metro in, vervoersmiddel van de gewone man en dan met de echt kleine man, Olbrinho, richting Rosières! Daar was immers een klein festival aan het gangetje. Onderweg werd er meer geclaxonneerd dan geremd. Eens toegekomen werden we ontvangen door de bob-mobiel. Beschamende resultaten. Enkele verlegen danspassen in de tent. Hop, nog wa lagerbeer. Terugbollen naar ‘t Zevende zegel. Daar nog wa knabbelen.

Lichtje uit.
Belga Queen.
Nooit meer.
Tenzij om daar op tafel te kakken.

Advertisement

Published by

Secretaris

De secretaris binnen de Ottenburg Business Lunch Club heeft als taak het maken van notulen en flauwe opmerkingen tijdens een vergadering. Ook het schrijven van brieven en uitnodigingen is een van de taken. Tegenwoordig is de secretaris ook contactpersoon voor ingekomen fan- en haatmails. Tevens zorgt hij daarnaast de uitgaande e-mails en uitgebalanceerde roes-controle. Bovendien durft de secretaris al eens op zijn eentje tientallen alcoholische consumpties te slurpen.

One thought on “2009 Q3 – Brussel– Vermeende Biergastronomie”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s