Champetter-slurptip: Jean Vesselle Cuvee Brut

Niet enkel binnen de club levert de secretaris uitstekend werk, ook daarbuiten als loonslaaf gaat ie z’n gangetje. Daarom besliste de patron om zijn werknemers te soigneren met deze excellente fles sjampieter van het wijnhuis Jean Vesselle. Wie die Jean-gozer in kwestie is of was: geen flauw idee, maar hij kan wel een verdomd uitgebalanceerde champitter brouwen.

Niet alleen uitgebalanceerd, maar ook  fris!  Deze 80% Pinot Noir, 20% Chardonnay blend schuift lekker weg als een bevroren glijbaan. De wijnstokken zijn gemiddeld 30 jaar jong, net als de sponzen van de Clubleden.

Naar wat smaakt deze bottel plezier? Google translate vertelt ons dit -en die mannen weten onderwijl toch alles, dus wij spreken ze zeker niet tegen-:

“Kamperfoelie bloeit prikkelen de aromatische neus. Toasty, mooie noten van warm, knapperig havermout koekjes besprenkeld met melasse en zoete, rode vruchten kenmerkend zijn voor de rijke, gelaagde mond.”

Achteraf ook geen zuur van gehad, wat voor gevoelige maagjes en hun omgeving toch een pluspunt is.

Nonkel Jean V. zegt tenslotte nog dat zijn toverdrankje op elk moment van de dag goed doordrinkt… Mijn gedacht!

Meer info: http://www.champagnejeanvesselle.fr/index.html

Published by

Secretaris

De secretaris binnen de Ottenburg Business Lunch Club heeft als taak het maken van notulen en flauwe opmerkingen tijdens een vergadering. Ook het schrijven van brieven en uitnodigingen is een van de taken. Tegenwoordig is de secretaris ook contactpersoon voor ingekomen fan- en haatmails. Tevens zorgt hij daarnaast de uitgaande e-mails en uitgebalanceerde roes-controle. Bovendien durft de secretaris al eens op zijn eentje tientallen alcoholische consumpties te slurpen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s