Brunch in Brussel: De orangerie van het Egmontpark

Brussel is de hoofdstad van het compromis. Laat een brunch nu net de ideale compromis-maaltijd zijn. Uitgebreid tafelen voor luieriken die niet op willen staan. Een vereiste voor een brunch is natuurlijk ook een mooie omgeving. De secretaris probeerde voor u de Orangerie van het Egmontpark uit. Een zogeheten oase van rust achter The Hotel op de Waterloolaan in hartje Brussel.

Wat zei men mij op voorhand over deze plek? Men zei dat ‘je veel honger moet hebben‘. Dit mag u platvoers interpreteren als: ‘t is daar pokkeduur. 28 euro voor een volwassen persoontje en -houd u vast aan de takken van de appelsienbomen- daar is dan enkel appelsap en fruitsap bij inbegrepen. Bij 28 euro verwacht ik toch op zo’n minst een jatteke kaffaat incluis of een beetje sprankelend geestesvocht. Neen hoor, dat was allemaal vrolijk bij te betalen.

Men zegt ook dat het daar ‘nogal luid kan zijn‘. Wel, het is te zeggen… De brunch begint slechts om 11.30 en eindigt om 15.30. Tussen 11.30 en 13 uur kan je aangenaam vertoeven in de brasserie, maar vanaf dan stroomt het type mens toe dat brunch op z’n bekakt Amerikaans uitspreekt, ongeacht de eigen moedertaal. Nou, als de secretaris van iets een bloedende ster krijgt, dan is het wel van een luidruchtig en dure bwreunsj. Te veel volk, te slechte akoestiek.

Eigenlijk zegt men ook dat de bediening daar nors, is maar dat viel aardig mee. Eerlijkheid is het hoofdkussen van de actieve burger.

Is het dan de moeite om daar als gewone mensch wat centjes voor opzij te leggen? Met datzelfde geld eet u immers een hele maand zondagse brunch in de Clef d’Or op’t Vossenplein… Wel, de omgeving is zoals gezegd, best pittoresk. Of als u in het jargon van de klandizie wil blijven: lovely, amazing, supersympa , mignonne of kweenie-oe-schattig.

De brunch zelf, nou die mag er best zijn. Van een chiabatta tot verse fruitsla over kipcurry met rijst onder verse chocomousse. Van de klassiekers (nen pistolee met kaas en confituur) tot de meer verfijnde dingen (een voorbeeld zo verfijnd dat ik het niet kan thuisbrengen. Het was precies ewa rijst in een groen blad gerold) en uitgebreide zoetigheden. Alles hadden ze daar, de afpakkers! Die all-you-can-eat-buffetformule maakt veel goed, maar eerlijk: wie kan er nu werkelijk nog maar in de buurt komen van de 28 euro aan voedselwaren?

Dat weten die CEO’s natuurlijk ook, dus plaatsen ze daar wat voetvolk achter een pannetje waar ie op commando omelet bakt. In z’n andere hand heeft ie dan weer een pannetje om verse pannenkoeken te bakken. Dat is dan weer een enorm pluspunt. Want de ene verse pannenkoek, is de andere natuurlijk niet.

Het verdict: U moet het eens gedaan hebben om dan achteraf te kunnen zeggen dat het maar zozo was. Maar stiekem was ondergetekende wel fan, want wie zo’n rijke variatie aan voedsel zelf wil klaarmaken op een zondagochtend, die is zot. Dan liever een paar dukaten neertellen en de luierik uithangen.

Meer info: http://www.restauration-nouvelle.be/NL/place.asp?id=orangerie-du-parc-d-egmont

Advertisement

Published by

Secretaris

De secretaris binnen de Ottenburg Business Lunch Club heeft als taak het maken van notulen en flauwe opmerkingen tijdens een vergadering. Ook het schrijven van brieven en uitnodigingen is een van de taken. Tegenwoordig is de secretaris ook contactpersoon voor ingekomen fan- en haatmails. Tevens zorgt hij daarnaast de uitgaande e-mails en uitgebalanceerde roes-controle. Bovendien durft de secretaris al eens op zijn eentje tientallen alcoholische consumpties te slurpen.

One thought on “Brunch in Brussel: De orangerie van het Egmontpark”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s