Recensie: Easy Tempo

Rakkendoedel! De Chef d’Ambiance en de Secretaris gingen samen lunchen in’t midden van de week. De Chef was te laat en de secretaris had een gekke muts op, niets nieuws onder de zon. Eens benieuwd of er wel iets nieuws op hun taljoor lag. Want voor de gelegenheid spraken ze af in een Italiaanse barak geheten Easy Tempo in Hipstertown BXL! 2 mannen, een lunch, een overzicht.

Achter de wijven lopen, met geld sjoemelen en jeannetterig voetballen… Dat is tegenwoordig waarmee die Italiaanders in het nieuws komen, maar men zou bijna vergeten dat een koppel van die ketten culinair getalenteerd is en -gelukkig voor ons- ook verhuisd naar druilerige oorden, als daar zijn Brussel. Zo kunnen de Italiaanse gozers van Easy Tempo potverdomme een pakske koken. En dan bedoelen we meer dan een pakske soubry-spaghetti.

Aangezien die gozers enkel hun moedertaal en Frans spreken, waren wij al gauw in het nadeel. Zo dierf geen van beiden het woord ‘gnocchi’  uitspreken en kozen we beiden voor een ravioli. De secretaris verkoos een ravioli primavera en de Chef d’A waagde zich aan een andere, op het suggestiebord geschreven, ravioli. Of de heren op voorhand wat groentjes wouden? Nou ja, maar enkel als daar een fleske wijn bij werd geserveerd.

Een Chianti Classico uit 2009. Een eerder klassieke Chianti dus. Over de kwaliteit niet te klagen. Goe spul. Wel een beetje spijt dat we voor een minifleske van 37,5 centilieters kozen. Daar schiet een mens toch niet mee op?! Ondertussen knabbelden de heren wat op hun groentjes, die baadden in een olympisch bad olie. Waarschijnlijk olijfolie, die Zuiderlingen kennende.

10 minuten later. Groentjes op. Wijn op. Tijd voor de ravioli. Nou, godverdoemme goed in mekaar geflanst daar in die hippe boite. Tegenwoordig is oud en nostalgisch het nieuwe hip en futuristisch. Schoon tegelke van de bomma op de muur, bivoorbeeld. Ons kon dat alvast weinig schelen. Op een uurke binnen en buiten in de barak. De ravioli was niet te zacht en niet te hard. Ook niet te gemiddeld. Al dente dus.

Nog een tip voor hongerigen die in onze sporen willen treden. De patron legt altijd de rekening onder het tafelkleed. Dus als u denkt de rekening te nemen en naar de kassa te gaan om te betalen: denk dan maar es opnieuw. De patron schiet in een colère! Gewoon flink de rekening vragen (laddisjon is dat in’t frans!) en doen alsof je bent vergeten dat die onder je tafelkleed ligt.

Meer info: http://restopass.com/belgium/brussels/nl/restaurant/33/easy-tempo

Advertisement

Published by

Secretaris

De secretaris binnen de Ottenburg Business Lunch Club heeft als taak het maken van notulen en flauwe opmerkingen tijdens een vergadering. Ook het schrijven van brieven en uitnodigingen is een van de taken. Tegenwoordig is de secretaris ook contactpersoon voor ingekomen fan- en haatmails. Tevens zorgt hij daarnaast de uitgaande e-mails en uitgebalanceerde roes-controle. Bovendien durft de secretaris al eens op zijn eentje tientallen alcoholische consumpties te slurpen.

One thought on “Recensie: Easy Tempo”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s