Komen drinken (1) : De Anale Panther

Anale PanterDe Club is niet helemaal vies van trends. Zo had onze Secretaris onlangs het leutige plan om tijdens een bijzondere beleidsmeeting het hilarische VT4 programma Komen Eten te parodiëren.

Een week of twee geleden dus, ten huize mezelf, kreeg ieder clublid de gelegenheid om zijn signature cocktail te prepareren. De lunchleden waren vrij te beoordelen op présence, gezelligheid en smaak. Tevens werd er vlotjes worden gegokt op de ingrediënten. Een simpel doch geniaal idee. Voor de gelegenheid was ook Monsieur Michel uitgenodigd, een potentieel kandidaat om de OBLC vacature van Juridisch Adviseur in te vullen. Een aangename bende dusver: onze Porte Parole had namelijk schriftelijk gemeld dat hij een paar uur later ging zijn.

Goed, als gastheer had ik de eer om af te trappen met mijn huiscocktail: een Anale Panther.

Het recept (want daar gaat het hier om):

  • Neem een gekoeld long drink glas en vul dit half met ijs
  • Halveer een limoen en snij in blokjes
  • Knal er 5 cl single malt Whisky bij (werkt ook prima met een Bourbon)
  • Voeg 2,5 cl Becherovka toe
  • Remplisseer het glas met Cola

Een simpel doch zeer doeltreffend, kruidig drankje. Uitermate geschikt om een winterse avond mee af te trappen.

Niet zo heel vreemd genoeg, waren er weinigen die de ingrediënten konden thuisbrengen (cola en ijs rekenen we even niet mee). Het was Monsieur Michel die wat verlegen aanbracht dat deze cocktail hem deed denken aan Actifed. Een hoestsiroop met Codeïne (Een alkaloïde dat gevonden wordt in opium in concentraties tussen 0,7 tot 2,5 procent. De lever zet codeïne voor een gedeelte om in morfine. Bron: Wikipedia), die in een ver ver verleden nogal ‘ns pleegde te werken tegen zijn insomnia. Het Actifed goedje is voortaan enkel op doktersvoorschrift te verkrijgen, een Anale Panther fix je gewoon zelf in elkaar…voorschrift hierboven. Een OBLC vacature voor een Medisch Adviseur zou misschien een beter plan wezen.

Deze week volgen nog de andere cocktailrecepten zodat iedereen thuis de sfeer van Komen Drinken kan oproepen, op ieder moment van de dag. Voor het juiste gezelschap moet u zelf zorgen, wij zijn te druk bezig met kwalitatief eten en kwantitatief drinken.

Published by

Président-Fondateur-à-Vie

Zoals het een algemeen bestuurder betaamt, beperkt de Président zich binnen OBLC tot het doorhakken van strategische knopen. De président geeft de voorkeur aan kwaliteit boven kwantiteit al haalt hij deze rangorde tijdens kwartaalbijkomsten (Q’s) wel eens door elkaar. Culinaire ambitie: het drinken van een kopje Kopi Luwak, de duurste koffie ter wereld.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s