Komen drinken (3): De Cognic

cognac tonic cocktail lesley-ann poppeKletske Boem Pets! Na al die lekkere cocktails van respectievelijk de Schatbewaarder en de Président-Fondateur à Vie was het dan uiteindelijk de beurt aan de secretaris. Normaliter zou ik een lichte ‘trak der nervositeit’ hebben, maar de voorgaande alcoholische lolletjes (niet te vergeten de excellente bubbels die de Président en passant door ons lijfke joeg) zetten mijn roes-control al meteen op automatische piloot.

Dan is het natuurlijk de kunst om in deze omstandigheden (gezelligheid, lichtjes beschonken en culinair onbekwaam) het hoofd koel te houden. Een belangrijk en vaak onderschat onderdeel inzake een goeie cocktail is een grondige analyse maken.

Analyse

* de secretaris verkiest gezelligheid boven ingewikkelde cocktails
* simpele dingen zijn vaak het geniaalst (exclusief Lesley-Ann Poppe)
* het gezelschap was niet meer in staat om een goeie cocktail van een hoop eekhoornendiarree te onderscheiden.
* de secretaris vertelt graag een verhaal bij een cocktail.
* Een cocktail moet vooral een goeie naam hebben.

Alras was de keuze al gauw gemaakt! Ik koos voor een simpele, doch trefzekere Cognic. Een cognic is een woordelijk huwelijk van Cognac & Tonic en laat dat -lieve vrienden- nu net ook de enige twee ingrediënten van deze wonderbaarlijk frisse cocktail zijn.

Het recept

– een klets cognac (naar eigen aanvoelen)
– bijpassen met een scheutje tonic (altijd in functie van de cognac)
– qua afwerking denken we vooral aan a) een schoon en groot glas om dat goedje in te gieten, b) ewa ijsblokskes voor het zomers gevoel en c) een schelleke citroen om toch nog een schijn van arbeid hoog te houden.

De Cognic is zowel gebruiks- als verbruiksvriendelijk. Je kan er met andere woorden liters van maken én opdrinken. Het leuke aan deze cocktail voor mij is dat ik het heb ontdekt door een Chinees. Een Chinees die Jan heet, maar als hij dronken was zei hij zelf altijd Kim. Bier lustte ie niet, dus daarom is hij maar begonnen met Cognics. Dat is trouwens ook meteen de spitante anekdote bij deze cocktail. Laat ons eerlijk zijn, die anekdotes kunnen ons toch geen fluit schelen als we aan het genieten zijn van de meest verrassende cocktail allertijden?

Zelf eentje maken? Gebruik de aanwijzingen van deze Auzzie:

Published by

Secretaris

De secretaris binnen de Ottenburg Business Lunch Club heeft als taak het maken van notulen en flauwe opmerkingen tijdens een vergadering. Ook het schrijven van brieven en uitnodigingen is een van de taken. Tegenwoordig is de secretaris ook contactpersoon voor ingekomen fan- en haatmails. Tevens zorgt hij daarnaast de uitgaande e-mails en uitgebalanceerde roes-controle. Bovendien durft de secretaris al eens op zijn eentje tientallen alcoholische consumpties te slurpen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s