Tip voor hamburger-twijfelaars

Dat Quick wordt overgenomen door Burger King weten we ondertussen al en wie twijfelt tussen de Wopper en de Giant, stelt de foute vraag. De correcte vraag is: bestaat er een hamburger, die vettiger is dan een fastfood-hamburger én meer vlees bevat dan een fastfoodhamburger? Het antwoord is volmondig ja en  -het wordt beter- en hij wordt verkocht in een keet die het absolute tegenovergestelde is van een hipster-hamburger-truck-weet-ik-veel-ecologische-shit-whatever.

De club wil, gezien haar bescheiden achtergrond in het rurale Ottenburg, niet discrimineren, maar raadt deze plek toch af voor zwangere, vegetarische m/v/x. Aan de hand van uitgebreide data-analyse biedt volgend klantenprofiel zich aan.

Deze blogpost-tip is geldig voor:
* Mensen,
* die graag vlees eten,
* het niet nauw nemen met hygiëne
* niet snel last hebben van wormen
* op donderdagmiddag voor 12.20 uur
* in de buurt van het Vossenplein zijn.

Op donderdagmiddag moet je in La Brocante zijn, een eet- en zuiphuis van oude Brusselse stempel, waarvan Amerikonders spontaan “cute and all!” roepen. Op de hoek van het Vossenplein kan je proeven van een hamburger, gemaakt van 250gr inferieur vettig vlees, net niet genoeg gebakken en veel te veel sap genererend, zodat stijlvol eten uitgesloten is.

In de categorie “preventie is beter dan voorkomen bij de rechtbank” delen we u graag mee dat deze hamburger een regelrechte aanslag is spanbaarheid van uw aorta. Het is echter een heerlijk gevoel, keer op keer, als je er in slaagt deze mastodont van een hamburger binnen te werken. HEERLIJK I TELLS YOU! Naast de hamburger krijg je er nog wat patates frites bij en een slaatje. En een serviette, wat toch wat weinig is. Een drietal servietten per persoon zouden meer aangeraden zijn.

Kom dus zeker op tijd, want de frigo herbergt maar een beperkt aantal van deze wonderbaarlijke creaties van de carnivoor. En oh ja, drink er gerust een XX Bitter bij, dat doen de clubleden ook. Als je te laat bent, bestel dan zeker een “camembert chaud” Dat is een volledige camembert, opgewarmd met wat stroop en andere vetzakkerij. Minstens even slecht voor de aorta.

hamburger geant
Het monster zit goed verstopt in het broodje. Spannend.

Misschien wel de grootste troef van deze keet is de uitgebreide bierkaart en de nog meer uitgebreide kennis van één van de obers. Hij tipte de secretaris destijds over Brussels Beer Project, waar de Club sindsdien integraal subsidiërend drankorgaan is. Welke ober dat exact is, verklappen we niet.  Net zoals we geen foto van het prijsbeest vrijgeven, maar wel het bovenaanzicht van het onschuldig lijkend broodje.

Published by

Secretaris

De secretaris binnen de Ottenburg Business Lunch Club heeft als taak het maken van notulen en flauwe opmerkingen tijdens een vergadering. Ook het schrijven van brieven en uitnodigingen is een van de taken. Tegenwoordig is de secretaris ook contactpersoon voor ingekomen fan- en haatmails. Tevens zorgt hij daarnaast de uitgaande e-mails en uitgebalanceerde roes-controle. Bovendien durft de secretaris al eens op zijn eentje tientallen alcoholische consumpties te slurpen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s