Recept-Apéro: Gin-Tonic Bien Soigné

Afgelopen beleidsweekend wist de Schatbewaarder de rest van de club te verrassen met z’n eigen aperitieve creatie, de “Gin-Tonic Bien Soigné.

Jullie denken nu, jeezus, Gin-To’kes kletsen, dat doet toch iedereen tegenwoordig? Dat klopt. Wat jullie niet weten, is dat onze Schatbewaarder al Gin-Tonic drinkt sinds de eeuwwisseling. Onafgebroken. Consequent. Daar waar de Secretaris in 2013 nog poogde te innoveren met Gin-Tea (Gin + Ice-Tea), bleef de Schatbewaarder plichtsbewust Gin-To bestellen op resto. Die Gin-Tea had, buiten de geniale baseline “het drankje van de toekomst – nu reeds verkrijgbaar“, verder ook niets om te bieden voor de dorstige medemens.

Om maar te zeggen, als de Schatbewaarder een Gin-Tonic Bien Soigné maakt, dan kunnen de clubleden enkel hun beide pollekes kussen en zich vastklampen aan dat heerlijke goedje, gefikst door een ervaringsspecialist.

Wat heb je nodig voor 4 volwassen manskerels?

de schatbewaarder checkt de alcoholwaarden van z'n apero
de schatbewaarder checkt de alcoholwaarden van z’n apero
  1. Een flaske London Dry Gin Cucumber (70cl)
  2. Vier flaskes premium tonic (4x200ml)
  3. Een handvol ijsblokjes
  4. Vier grote glazen
  5. VOORAL GEEN GARNITUUR, dat is voor losers.

De bereiding:
a) Verdeel een halve fles Gin Cucumber over de 4 glazen, net geen 9 centilieters per glas dus.
b) Klets in elk glas wat ijsblokkies.
c) Minimaal aanvullen met pakweg 8 centilieters per glas.

De presentatie:
Als je kleine handen hebt, zet je de glazen op een plateau en breng je ze naar je vriendjes. Anders breng je ze gewoon naar buiten met je handen.

Conclusie:
De club zelf dronk 2 porties per paardekop. Daarvoor heb je dus de volledige flas Gin nodig en slechts 3 flaskes Tonic. Dat laatste flaske raden we aan om de ochtend daarna binnen te gieten. Als dat lukt, dan is je spons okee. Als je dat enkel binnenkrijgt met nog een extra toets alkihool, dan begin je toch een problematische drinker te worden.

De voordelen van deze Gin-To Bien-soigné zijn onder andere het gebruiksgemak gecombineerd met het snelle effect: Gewoon glaasje opslurpen en binnen het uurtje is iedereen zo meurg gelijk stoofvlees, zodanig dat het niet uitmaakt of je nog nootjes of stukjes selder serveert. 

De Clubleden willen de Schatbewaarder graag nogmaals bedanken om z’n expertise te delen en ons des ten gevolge zeer bien te soigneren. Ook een warme oproep aan de Jeroen Meus’en van deze wereld om de copyright te respecteren.

Advertisement

Published by

Secretaris

De secretaris binnen de Ottenburg Business Lunch Club heeft als taak het maken van notulen en flauwe opmerkingen tijdens een vergadering. Ook het schrijven van brieven en uitnodigingen is een van de taken. Tegenwoordig is de secretaris ook contactpersoon voor ingekomen fan- en haatmails. Tevens zorgt hij daarnaast de uitgaande e-mails en uitgebalanceerde roes-controle. Bovendien durft de secretaris al eens op zijn eentje tientallen alcoholische consumpties te slurpen.

3 thoughts on “Recept-Apéro: Gin-Tonic Bien Soigné”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s