De Secretaris maakte z’n beste Pisco Sour ooit.

De Secretaris maakte z’n beste Pisco Sour ooit, maar moeilijk is dat niet, want het was zijn eerste Pisco Sour ooit. Waarom beslist de Secretaris op een willekeurige zaterdagnamiddag een Pisco Sour in een te flansen en niet gewoon een halve lieter cannette Jup open te kletsen of een snelle Gin-To Bien Soigné te preppen? Als het u géén Poolse worst weest, dan leest u zijn drijfveren vanaf de volgende alinea.

De Secretaris is zelf het genetisch product van een belangrijke Corporate Affair Manager en een International Business Traveler en laat net die laatste -voor de rest en het gemak van dit artikel ‘mama’ genoemd- terug zijn van een snoepreisje Peru. Wat bracht mama mee? Inderdaad, heel veel brol van alpaca-wol, een panfluit en een flaske Pisco Italia.

Zuren brol bij mekaar.
Zuren brol bij mekaar.

Pisco Biondi voor beginners? Kort samengevat: Italiaanse Flugel leert een mokkel kennen in de gebergtes van Peru. Ergens in’t midden van vorige eeuw. Hare poepa heeft toevallig al een kelderke, Flugelke pimpt die keet daar een beetje en kweekt druifkes op ne kilometer boven de zeespiegel. Fameus sterke witte wijn, quoi. Puur amper te zuipen, dus ze maken ze daar een cocktail van. Oh ja, ook nog ruzie tussen Chili & Peru over wie die zuren brol nu heeft uitgevonden. 

Enfin, er staat dus opeens een flaske Biondi Pisco Italia op de keukentafel van de Secretaris. Boem, niet getwijfeld. Het is net voorbij de middag, meer heeft een dipsomaan niet nodig om wat aan het experimenteren te slaan. Of wacht. Neen. Luie hond: gewoon eerste google hit van pisco sour recept openklikken en klakkeloos volgen als een angstig berggeitje. De boefferkes van njam.tv blijken de beste SEO te hebben: http://www.njam.tv/recepten/pisco-
sour

Wow! Bij die zuren brol nog wat extra limoensap doen? Zotte beren daar in de bergen. Buiten de 2 zurige ingrediënten klets je er best nog wat suikerwater en eiwit bij. Eiwit? Ja, eiwit! We maken een fitness-shake!

De secretaris twijfelt niet. Hij volgt echter drie cruciale stappen niet, uit rebellie, uit onkunde, uit luiheid:

 1. Gepileerd ijs ? 
  Wat is dat gepileerd ijs? De secretaris heeft gewoon 2 van die grote ballen voor in

  Een kaneelstokje afschuren boven het schuim is een bewuste zet.
  Een kaneelstokje afschuren boven het schuim is een bewuste zet.

  een Gin-To Bien Soigné te steken. Dat zal ook wel volstaan.

 2. Delmonico-glas?
  Een margarita-glas zal ook wel volstaan. De secretaris heeft al 1 keer gegoogled naar ‘pisco sour’, een nieuw tabblad opendoen om een Delmonico-glas op te zoeken. NEEN, bedankt.
 3. Doe de ingrediënten samen met de spiraal van de strainer in de shaker en schud lang en krachtig.
  Nou, vorige week toevallig de shaker weggedaan, omdat de secretaris meestal te veel dorst heeft om veel tijd in de preparatie van cocktails te steken. Strainer? Fuck off, dat ken ik niet. Lang en krachtig schudden? Pfff,….

Het verdict? Veel te zuur, niet genoeg geschud en niet koud genoeg.

Is dat de schuld van de Secretaris? Jazeker!

Gaat de Secretaris nog eens een pisco sour maken? Misschien wel.

Advertisement

Published by

Secretaris

De secretaris binnen de Ottenburg Business Lunch Club heeft als taak het maken van notulen en flauwe opmerkingen tijdens een vergadering. Ook het schrijven van brieven en uitnodigingen is een van de taken. Tegenwoordig is de secretaris ook contactpersoon voor ingekomen fan- en haatmails. Tevens zorgt hij daarnaast de uitgaande e-mails en uitgebalanceerde roes-controle. Bovendien durft de secretaris al eens op zijn eentje tientallen alcoholische consumpties te slurpen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s