Exclusief: Fragmenten uit het culinair dagboek van de Secretaris

Wat een exclusiviteit! Enkel en alleen hier te lezen: gelekte fragmenten uit het culinair dagboek van onze Secretaris. Wel spijtig dat ze enkel hier te lezen zijn, want in het kader van een guerilla-actie om onze populariteit te boosten, hadden we de fragmenten zelf zorgvuldig geselecteerd en ‘anoniem’ doorgestuurd naar de media. Geen van allen, noch TV familie, noch Men’s Health, was geïnteresseerd in de exclusieve publicatie van deze toch wel pikante privé-aangelegenheden. Dat is natuurlijk te begrijpen, want de Secretaris is ook gewoon een niemendalletje in de media.

Maar wel een niemendalletje dat houdt van kwalitatief eten en kwantitatief drinken. 

Maandag 3/10/2016 – Leuven

Oef. Er zit wel degelijk vlees tussen de broodjes.
Oef. Er zit wel degelijk vlees tussen de broodjes.

Bar Stan is hip, zeggen ze. Enfin, dat zeggen ze al een jaar, maar ik wacht meestal een jaar. Omdat ik me dan interessanter voel. Het is middag. Ik heb honger. Ik panikeer. Dat is hier een hippe keet… Fak! En ik zie een Stanburger op het menu staan. Ik eet graag burgers. Maar subiet is dat een vegetarisch model met enkel feta, linzen of -erger- tofu. Een burger zonder vlees is eigenlijk ne pistolé belegd met een portie sla. Oef. Het is met 100% zuiver koebeestvlees. Ik ontspan. Lekker. Hamburger met vlees en daarrond liggen heel wat groentjes, maar die storen niet. Goed gedaan.

Woensdag 5/10 – Brussel
Zou Alex het nog weten? Ik had hem gevraagd of hij in de Clé d’Or nog een bak Orval had staan, gemaakt op exact de geboortedag van m’n nageslacht. Dat had ie niet, maar hij ging het eens aan zijn leverancier vragen. Efkes checken in de Clé of hij dat nog weet. Ik kom binnen, we zeggen niks, hij zet direct een Orvalleke voor mijne neus. Hij weet het nog! Zijn leverancier is ook zoekende. Alex is een vakman. Ik had ook al gemaild naar de brouwerij van Orval, maar die paters drukken hun mails af op hostiepapier, denk ik. Er zit verder niks op dan te wachten. Hoe doe je dat beter dan met een double croque hawaii? Het potje cornichons laat staan. Ik raad m’n tafelgenoot de spaghetti bolognese aan. Noot aan mezelf: het verhaal van spaghetti-van-de-clé-project-braken bewaren nadat de spaghetti opgegeten is. Voor de rest, good busy secretaire!

Vrijdag 7/10 – Leuven
Snelle business meeting met onze Strategic Marketing Consultant. We zitten in Mr Bean, de koffiebar, niet het typetje. Ik drink een rabarbersapje. Hopelijk lekt dit fragment niet uit naar een pakweg TV Familie of Men’s Health. Dat zou nog al exclusief zijn, zo’n typisch Berlijns drankje zonder alkihool, bewust door mijn strot… Ik eet er ook wat bij. Wat zie ik? Alle bagels hebben de namen van vrouwtjes. Ik neem de Heidi, dat is eentje met geitenkaas, honing en een gaatje in het midden.

Zaterdag 8/10 – Faymonville

Lokaal gebrouwen, lokaal gedronken.
Lokaal gebrouwen, lokaal gedronken.

Weekendje in de Walen. Sta dorstig in de Proxy Delhaize van Whaimes. Lokaal biertje steekt mijn ogen uit. Ne Malmedy Tripel van de Brasserie de Bellevaux. Gewoon afpakken. Opdrinken in de Rue Marie-Thérèse. Ik denk aan Marie-Thérèse van Michel van Bierkar. Potdekke, die kon witbier tappen. Hoegaarden voor iedereen. Focus, secretaris, lokaal bier. Komop. Nootje met paprikajasje dabei. Mmm echt lekker. Helemaal niet slecht gevallen tussen die Blauwe Chimay en Omer. Staat echt goed tussen dat rijtje. Heel goed. Ga lekker slapen vannacht.

Advertisement

Published by

Secretaris

De secretaris binnen de Ottenburg Business Lunch Club heeft als taak het maken van notulen en flauwe opmerkingen tijdens een vergadering. Ook het schrijven van brieven en uitnodigingen is een van de taken. Tegenwoordig is de secretaris ook contactpersoon voor ingekomen fan- en haatmails. Tevens zorgt hij daarnaast de uitgaande e-mails en uitgebalanceerde roes-controle. Bovendien durft de secretaris al eens op zijn eentje tientallen alcoholische consumpties te slurpen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s