10 jaar OBLC vieren in mineur? Le Villa in the Sky helpt graag.

Om boekhoudkundige redenen hevelde de Schatbewaarder Q4  van 2016 – eten met een sterretje- over naar het boekjaar 2017, zodat we meteen van start konden gaan met een dubbele ster. Zekers! Het is vrijdag 20 januari 2017, de Lunch Club bestaat 10 jaar en dat mag gevierd met een dubbel sterretje in Le Villa in The Sky.  Een goed concept: luxe op grote hoogte. Iets voor de gerodeerde heren. Helaas leek het wel alsof de Club voor het eerst in een decennium door de mand viel als een bende paljassen. Een verslag.

Eerlijk gezegd: er had nog niemand gehoord van Le Villa in the Sky. En nu weten we waarom. Voor een beklijvende ervaring moet je daar niet heen gaan. Als je graag zonder pardon 125 eurots neerlegt voor 3 lekkere gerechtjes, zonder meer, misschien om achteraf te kunnen zeggen dat je den TV-mast van Waver hebt gezien, nou dan wel. Dan moet je wel gaan.

De drie gangen waren wel van uitmuntende kwaliteit. Dat wel. De Amuse-gueules, een toastje caviar en een kaaskroketje, een beetje raar en de apéritif maison een beetje zoeten brol. Maar de gangskes, mm, lekker. Voorgerechtje begon veel belovend: een stukje zwarte pens (wij dachten dat witte pens terug in was, maar bon), van de zachtste makelij ooit. Potverdekke, pensen, dat is de toekomst. Wit of zwart. Hoofdgerecht: een duif met een beetje garnituur. Dat beest is een goede dood gestorven en een hele zachte denken we. En den dessert: ne mini-pannenkoek met een rood-wit-carrookes-deken erover gedrapeerd. Zoet.

Fuk dees, we gaan meteen zeggen waar het op staat: Als ge 125 eurots per kop betaalt in een tweesterrenrestaurant, dan moet ge toch aan enkele verwachtingen voldoen:
1.  Er moet toch 1 van die pinguins een beetje Nederlands kunnen als we in Brussel zijn? Het hoofdgerecht werd geserveerd met de begeleidende tekst “Duif.” Wel een lekker duifke. Roekoe.
2. Qua begeleidende wijnen was het nog triestiger: we kregen 1 glas wit en 1 glas rood. (achteraf gezien, denk ik dat ze ons ne standard menu ‘all in’ hebben gegeven, waar bij staat dat ge maar 2 glazen krijgen) Is het niet de bedoeling om goed gesoigneerd te worden? Noch de hoogte, noch de alcoholhoeveelheden kregen ons ijl en dat is spijtig. De somme-leuze heeft al proevend meer alkiehool binnengekletst dan ons én zij was aan’t werken. Onrecht!
3. Behandel ons niet als een bende paljassen, ook al zijn we dat.
4. De verwarming moet niet op 40 graden staan.
5. Een culinaire ervaring schenk je niet op 1u25 minuten. Neem je tijd om paljassen te ontmaskeren. Voor slechts 2 glazen wijn is 1u25 dan weer wél een enorm uitgerokken lange marteling.

Neen, enkel goed eten is geen culinaire ervaring. Wij verwachten meer. Gelukkig kregen we meer in Café Belga aan Flagey: Vedett White van’t vat! Ho ho! Smullen. Veel woorden we willen we er niet meer aan vuil maken.

Hieronder enkele beeldige prenten om onze teleurstelling te uiten:

wat een tegenvallend zicht
wat een tegenvallend zicht.
Onze Président-Fondateur à Vie en Schatbewaarder zien de bui al hangen.
Onze Président-Fondateur à Vie en Schatbewaarder zien de bui al hangen.
De pannenkoeken in de Bosuil zijn groter én goedkoper.
De pannenkoeken in de Bosuil zijn groter én goedkoper.

 

Laat het verdict duidelijk zijn: Prijs-kwaliteit was dit een spa. We hadden evengoed kunnen meedoen met Tournée Minérale.

Advertisement

Published by

Secretaris

De secretaris binnen de Ottenburg Business Lunch Club heeft als taak het maken van notulen en flauwe opmerkingen tijdens een vergadering. Ook het schrijven van brieven en uitnodigingen is een van de taken. Tegenwoordig is de secretaris ook contactpersoon voor ingekomen fan- en haatmails. Tevens zorgt hij daarnaast de uitgaande e-mails en uitgebalanceerde roes-controle. Bovendien durft de secretaris al eens op zijn eentje tientallen alcoholische consumpties te slurpen.

2 thoughts on “10 jaar OBLC vieren in mineur? Le Villa in the Sky helpt graag.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s