Grootvader Secretaris heeft veel invloed, maar vooral veel dorst

Afgelopen weekend ging de Secretaris in familiaal verband eten. Terecht, want Grootvader Secretaris werd onlangs 92 jaar en hoe dat beter te vieren dan wat steak-frut te serveren bij de alcohol? De calvados valt ook niet ver van de appelboom, zo veel is duidelijk. Maar wist u dat Grootvader Secretaris wel een heel groot aandeel had in de oprichting van de Club? Hij bepaalde zowat 50% van het DNA!

Kwalitatief eten, ja, da snap’k,… Maar er is meer in’t leven dan enkel nekeer goed te gaan eten, menneke… Vergeet ook af en toe niet pakweg een karrevracht 33’ers van Stella binnen te kletsen he, dat is pas goed voor de kameraderie” was zijn eerste feedback 10 jaar geleden, toen we als onzeker kwartet onze plannen voorlegden.  We namen de geniale toevoeging prompt op in de statuten en kijk nu naar onze baseline:

Een select clubje van jonge entrepreneurs die bewust kiezen voor het goede leven: kwalitatief eten, kwantitatief drinken.

Hoog tijd om de brave man zijn 92ste verjaardag te vieren in familiale context in een eethuis in de buurt: de Torenhoeve. Als voorgerecht bestelt grootvader Secretaris een La Chouffe van’t vat. “Dieje Kleine kabouter is van’t vat nog net ietske beter,” weet hij te vertellen. Of er iets te eten moet bij dat voorgerecht? “Neen, bedankt, e Chouffeke zal volstaan.” Grootvader pinkt bijna een traan weg als de Secretaris een Straffe Hendrik quadrupel bestelt. “Straffe keirel, mijn kleinzoon!”

De Secretaris heeft z'n stoutste schoenen aangetrokken voor de wandeling door het rood vlees.
De Secretaris heeft z’n stoutste schoenen aangetrokken voor de wandeling door het rood vlees.

Als hoofdgerecht kiezen we een flaske rode wijn, dat schmeckt altijd goed af, en die laten we vergezellen van een stuk dood koebeest (steak, in vaktermen) en wat frut. Grootvader Secretaris zelf focust de laatste jaren meer op z’n dorst dan op z’n honger, dus hij kiest voor een ladysteak (250gr). Zelf opteert de Secretaris, samen met diens broer, voor “een wandeling door het rood vlees.” Dat is een bestelling die je best niet plaatst als je er niet tegen kan dat er een koebeest in Zuid-Amerika, Ierland én België het loodje legt om te verwerkt worden tot een schotel van 1 kilogram seignant vlees. Het Belgische koebeest smelt als boter op je tong, het Zuid-Amerikaans dartelt smaakvol rond op je smaakpapillen en het Iers is wat taaier, maar da’s niet altijd slecht.

Grootvader Secretaris nipt van z’n rode wijn en begint te vloeken… “neen, dees is het niet… Bestelt mij allegau ne Westmalle Trippel, daar kan ik tenminste van voort drinken.” De Secretaris noteert: “Indien te veel dorst, wijn skippen en meteen trippels tanken.” Check. Nog zoveel te leren.

Grootvader Secretaris drinkt z'n Calvados zo snel op dat de handeling amper op beeld kan worden vastgelegd.
Grootvader Secretaris drinkt z’n Calvados zo snel op dat de handeling amper op beeld kan worden vastgelegd.

Als dessert opteert Grootvader Secretaris voor “ietske, maakt niet uit, als het maar geflambeerd is.” De Secretaris zelf gaat voor een Coupe Brésilienne (de secretaris vindt die nootjes zo lekker, nvdr) en beseft dat hij weer een beginnersfout maakte. Nen Dessert Bien Flambée… Godverdekke, heerser.

Maar Grootvader Secretaris is vergevingsgezind en trekt nu zelf aan de kar. “Kom kleinzoon Secretaris, we gaan nog ne calvados drinken… Om nekeer goed zat van te worden.”

Een uur later waggelen Grootvader en Kleinzoon Secretaris samen naar buiten, niet goed wetend wie er nu eigenlijk wie ondersteunt.

 

 

Advertisement

Published by

Secretaris

De secretaris binnen de Ottenburg Business Lunch Club heeft als taak het maken van notulen en flauwe opmerkingen tijdens een vergadering. Ook het schrijven van brieven en uitnodigingen is een van de taken. Tegenwoordig is de secretaris ook contactpersoon voor ingekomen fan- en haatmails. Tevens zorgt hij daarnaast de uitgaande e-mails en uitgebalanceerde roes-controle. Bovendien durft de secretaris al eens op zijn eentje tientallen alcoholische consumpties te slurpen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s