De Président-Fondateur à Vie adviseerde bij de keuze van het Bosuilbier van de Maand.

Als je wordt uitgenodigd door Jacques en z’n goedschikse trawanten van Cafetaria De Bosuil voor een bierproeverij, dan zorgt dat voor een warm gevoel. Het hartje slaat z’n slagje over en de neuronen knetteren als een kletsnat testlabmuisje op 48 volt. De toog was opgedirkt met een 30-tal biertjes allerhand allooi: het resultaat van “biervoyageurs” die hun nieuwe biertjes trachten te slijten aan door-de-fiscus-uitgeperste horeca-uitbaters. De bedoeling van dit dipsomamisch festival is om een voor een paar weken een bier van de maand te kiezen (Jezus-eik drinkt zeer snel).

Ik verbaas me vooreest over het professionalisme dat deze heren aan de dag leggen. Geen sprake van ouderwets, ordinair gehijs…proeven is kunst en  de regels zijn duidelijk:

  1. Jacques en z’n goedschikse trawanten proeven bier.

    Vul tulpglazen met 2 vingers bier

  2. Ruik, wals, ruik, proef, wals, proef nog ‘ns
  3. Is ie bijna-lekker ofte slecht? Geef aan Jacques, die kapt de bocht weg en spoelt je glas.
  4. Kies een ander biertje
  5. Is ie goed, zeg iets leuks
  6. Spuug niet uit, dat is vies en zondig

Wat daarna gebeurt, is te zot voor woorden en zou een slechtmiddelmatig zytholoog al tot wanhoop drijven. Qua pure smaakherkenning komen we namelijk niet verder dan zoet, bitter en superzuur. Waar een Druivenstreker dan weer wel in uitblinkt is die creativiteit waarmee onkunde wordt verdoezeld als ware het een kunst. Een bloemlezing:

Dees is “Terre”-iebel slecht – Qua onbelangrijkheid scheert den deze nen hogen top – Dit vocht verveelt – Whiskas – Juist stapkousen, na 5 dagen wandelen, in de regen – Hier word ik persies nuchter van – Dees is alleen nat – Gebrouwen door baggerwerken De Nul? – Misschien iets voor ’s morgens – Plakt ewa neig aan mijn glas, het duurt te lang eer ik iets binnenkrijg.

Time is money in de horeca dus op een uurtje zijn we d’ervan af. De shortlist is experimenteel: Kotmadam, Le Fort tripel, Jackie Brown, Lupulus Organicus en Simplex.

Als u dra uw lievelingsbrasserie De Bosuil aandoet, proef het bier van de maand. Er is hard aan gewerkt.

Advertisement

Published by

Secretaris

De secretaris binnen de Ottenburg Business Lunch Club heeft als taak het maken van notulen en flauwe opmerkingen tijdens een vergadering. Ook het schrijven van brieven en uitnodigingen is een van de taken. Tegenwoordig is de secretaris ook contactpersoon voor ingekomen fan- en haatmails. Tevens zorgt hij daarnaast de uitgaande e-mails en uitgebalanceerde roes-controle. Bovendien durft de secretaris al eens op zijn eentje tientallen alcoholische consumpties te slurpen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s