De Comeback van Rosbief en andere culinaire trends van 2018

Paniek. Zo meteen is het Oudejaarsavond en u weet absoluut niet wat u moet vertellen tegen uw disgenoten. U zag ze immers de voorbije week al te veel. Gelukkig komt OBLC net op tijd met trendrapport van 2018 aanzetten. Of u ons kunt vertrouwen? Nou, is de witte pens terug in geraakt of niet in 2017? ’nuff said, inderdaad.

Barman en levensgenieter James inspireerde ons in de herfst van 2017 al met zijn Negroni’s. Eerlijk gezegd, die zijn dusdanig blijven hangen, dat ze in 2018 wél de cocktail van het jaar moeten worden. Voor wie nog niet mee is -U dus-: de Negroni is vernoemd naar de uitvinder ervan, namelijk Graaf Negroni.

Alfaar bewondert de Negroni van Barman James

De Negroni werd geboren toen Graaf Negroni van Firenze in 1919 de barman van zijn staminee Caffè Casoni vroeg om zijn favoriete cocktail wat sterker te maken. Waarop de barman, ene Fosco Scarselli, geen bruiswater maar gin aan de Americano toevoegde. Om het verschil met de Americano duidelijk te maken garneerde de barman de cocktail met een appelsienschijfje in plaats van een citroenwieltje.

#lifegoal kan je wel zeggen: een cocktail van pure alkiehool uitvinden die jouw naam draagt.

Een tweede trend die we zien is de fenomenale comeback van de Rosbief. De vele gezichten van de rosbief hebben ons altijd al weten te charmeren, maar wat de doorslag geeft in 2018: het verzoenende karakter van de rosbief. Laat twee aartsvijanden samen een rosbief prepareren en alles komt goed. In de wandelgangen zou de rosbief zelfs de Nobelprijs van de vrede opeisen in 2018, maar zo ver durven wij niet gaan, dat Zweuds comité is nogal een bende droge en vooral wereldvreemde slapjanussen, die misschien wel iemand anders nomineren. Zij dwalen. Begrijpe wie begrijpen kan.

Niets staat de comeback van de rosbief in 2018 nog in de weg.

Door die comeback van de Rosbeef ziet de internationale internetgemeenschap zich genoodzaakt om een nieuw label te introduceren online. Voor elk mooi stuk vlees, zwaarder dan 1 kilogram, wordt het label NSFV, Not Suitable For Vegans, gegenereerd. Waarom? Omdat dat belangrijk is. We zouden toch niet willen dat zo’n bleke distel van een vegetariër per abuis op een mooie feauteau van een rosbief stoot, dat ie prompt besluit om terug vlees te eten omdat de brok Rosbief er dusdanig appetijtelijk uitziet. Dan belt ie zijn veganvriendjes en gaan ze ineens allemaal onze lekkere rosbief opeten en stijgen de prijzen voor de brave permanente carnivoren die wij zijn. Neen, donder maar op, tofuhoeren!

Runner-up, de côte à l’os, verdient wel een eervolle vermelding. Da’s namelijk ook lekker.

Een derde trend die we zien is van linguïstischen aard: SLOEBERGEVAAR. Nu al onze inzending voor ‘woord van het jaar van 2018’. Sloebergevaar ontstaat wanneer je op momenten waarop je je eigenlijk alcoholisch koest moet houden alsnog doorsloebert. Zoals op 30 december bijvoorbeeld.

Tot slot, als laatste trend: de culinaire parel van België. Vorig jaar zijn we fameus van onze pedalen geschoten in Tienen: Lekker Thais eten, Verfijnd tafelen  of gastronomische topklasse? Tienen bracht het ons allemaal. Voor 2018 ligt het nog niet helemaal vast. We twijfelen nog tussen Bergen en Mons, maar ‘t zal wel één van die twee zijn. 

Published by

Secretaris

De secretaris binnen de Ottenburg Business Lunch Club heeft als taak het maken van notulen en flauwe opmerkingen tijdens een vergadering. Ook het schrijven van brieven en uitnodigingen is een van de taken. Tegenwoordig is de secretaris ook contactpersoon voor ingekomen fan- en haatmails. Tevens zorgt hij daarnaast de uitgaande e-mails en uitgebalanceerde roes-controle. Bovendien durft de secretaris al eens op zijn eentje tientallen alcoholische consumpties te slurpen.

One thought on “De Comeback van Rosbief en andere culinaire trends van 2018”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s