Wij wouden een Bomaworst gaan eten in Leuven, maar het ging niet. Lees hier waarom.

Afgelopen week spraken we af om tijdens de lunch ein-de-lijk een Bomaworst te gaan eten. We gaven de vaklui-frituristen een ruime maand de tijd om deze lekkernij helemaal op snee af te bakken, maar nu was het tijd om de lang verwachte TV-sausijs te savoureren. Hoe doe je dat in godsnaam: 20 jaar verkondigen dat de Bomaworst niet te freiten is, maar ze dan wel écht uitbrengen met de bedoeling winst te maken. We spraken af met een expert terzake: iemand die voor een NGO de opdracht heeft lokaal inferieur voedsel communicatief te verpatsen als fair, ecologisch, gezond en kwaliteitsvol. Faux-le-faire.  Maar wél de geknipte man voor deze tasting.

We spraken af aan Villa De Frit, mooi centraal gelegen in de stad van de Stella, maar vooral: een frithuis waarvan we zeker wisten dat ze ze Bomaworsten hadden én geopend om 12u stipt. Als voorbereiding aten we slechts een heel licht en neutraal ontbijt, ten einde de maagpomp wel al in gang te trekken, maar geen verlies te genereren inzake goesting en smaak.

RAMPSPOED! OH RAMPSPOED!

Bomaworst Leuven Frituur
Geen bomaworsten te vinden te Leuven.

Wat bleek nu? De friteuse van Villa De Frit had het nét die middag begeven en stond uitgeschakeld ter reparaatsie. Nu, daar hebben wij alle begrip voor: wie wil er nu sleutelen aan een badkuip waar in kolkend heet frietvet ligt te sudderen? Neen, veiligheid gaat voor, zet die friteuse maar af. Pech! De friturist heeft gelukkig kaas gegeten van klantvriendelijkheid en biedt de heren een halve liter jupiler aan en 2 koude bouletten, het mogen zelfs koude curryworsten zijn… Nu, dat is een voorstel dat we in andere omstandigheden nimmer de wind in slaan, maar een missie is een missie, niet waar? Wij willen Bomaworsten proeven!

We dwalen de Tiensestraat af, doen een blokje om richting Odil, waar we in onze studententijd menig Bicky Cheese gingen halen om de nacht mee te delen (we vielen meestal in slaap voor we de Bicky konden verorberen, nvdr). Nergens vinden we een frituur die open is én Bomaworsten biedt. We hebben maar een uur de tijd, dus we moeten dringend een strijdplan bedenken.

Online checken we de site van Vanreusel-snacks, trotse producent van Bomaworsten, op zoek naar een lijst van fritmakers die Bomaworsten aanbieden. Dat vinden we niet, we vinden wel de lijst met Vivabox-aanbieders. Slecht nieuws: Enkel Villa de Frit staat erbij…

We hebben dus geen Bomaworst kunnen eten en zijn zelfs gewoon een slaatje gaan eten. Kei-erg.

Uiteraard is OBLC een club van jonge entrepreneurs en hebben we initiatief genomen in 3 stappen:

  1. We hebben het lijstje van de Vivaboxen als basis genomen om een overzicht te maken van waar je de Bomaworst kan eten. Niet elke Vivabox-frituur verkoopt Bomaworsten en omgekeerd. Het kaartje is dus niet compleet, maar het is een begin.
  2. U kan zelf frituren toevoegen, zodat de kaart correct wordt.
  3. We hebben contact opgenomen met Vanreusel om te vragen waar er overal Bomaworsten te verkrijgen zijn. Want iedereen heeft het recht om een Bomaworst te proeven. We kijken er al heel onze kindertijd naar uit.
Advertisement

Published by

Secretaris

De secretaris binnen de Ottenburg Business Lunch Club heeft als taak het maken van notulen en flauwe opmerkingen tijdens een vergadering. Ook het schrijven van brieven en uitnodigingen is een van de taken. Tegenwoordig is de secretaris ook contactpersoon voor ingekomen fan- en haatmails. Tevens zorgt hij daarnaast de uitgaande e-mails en uitgebalanceerde roes-controle. Bovendien durft de secretaris al eens op zijn eentje tientallen alcoholische consumpties te slurpen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s