6 tips om je te verfrissen tijdens de 20km van Brussel

Twee sportmannen en ne Negroni.
Twee sportmannen en ne Negroni. Altijd gehydrateerd. 

Verantwoordelijkheid opnemen. Daar draait het allemaal op. In een interview deze ochtend zei de organisator van de 20km van Brussel dat lopers zélf goed genoeg weten wat ze moeten doen met de voorspelde hitte komende zaterdag. Ze dwaalt. Mensen zijn doorgaans niet in staat verstandige beslissingen te nemen en bij gebrek aan initiatief van de organisator schiet OBLC graag ter hulp met extra hydratatie-tips.

Wij contacteerden 7 horeca-zaken die speciale drankjes voor de deelnemers zullen voorzien, zodat de 20km alsnog het feest wordt dat iedereen zo graag wil. 

 1. Na 0,5 km : Le Grand Central – Belliard
  De eerste kilometer is altijd een beetje nerveus. Weinig beweegruimte in het pak. Gezonde adrenaline… Daarom raden we je aan om meteen van de stress te bekomen na een halve kilometer in Le Grand Central, een stijlvolle Nicolaybar. De 20km van Brussel is een feest, dus we raden je aan om een coupeke champagne te drinken. Je maag is nog gevuld met pasta, dus een zuur bekske zal je normaal niet hebben.
 2. Net voor 5km – Ethnic Bar
  De eerste 5km zitten er bijna op? Dat moet gevierd en het is trouwens hoog tijd om nog wat fruit en suikers op te doen: We bestellen een Mojito bij EthnicBar op de Louisalaan.
 3. Net voorbij 7km – Chalet Robinson
  Lucky Seven, vrienden. Hier genieten we even van ‘t park en alle rust, na al die Avenues en Boulevards… En weet ge wa? We drinken nen Boulevardier!
 4. Net voor 12km – Clover Bar
  Net alle snobs van ambassades gepasseerd. Degenen die ene humorpantalon aan hebben kunnen een muntthee in de ambassade van Saudi-Arabië krijgen, maar wij hebben alvast nen Duvel gereserveerd in de Cloverbar in Bosvoorde. Lekker contraire doen, nen Duvel in ne cocktailbar. Haha.
 5. 16,5 km – Brusseleir Bikers Club
  De onderhandelingen verliepen hier wat stroef, maar net voorbij de Mellaerts-vijver bieden de Bikers boys je een verfrissende Perroquet aan!
 6. 19 km – White Night Nachtwinkel
  We zijn er bekan, come on! De nachtwinkel White Night is per uitzondering ook overdag open en als laatste stop bieden zij een gratis drankje uit de frigo aan: aanraders zijn de voorgemixte cannetten whisky-cola van William Lawson of een halve liter Gordon’s.

We hebben de 6 extra drankstops ook in een googlemaps-kaartje gegoten. Graag gedaan!

 

Advertisement

Published by

Secretaris

De secretaris binnen de Ottenburg Business Lunch Club heeft als taak het maken van notulen en flauwe opmerkingen tijdens een vergadering. Ook het schrijven van brieven en uitnodigingen is een van de taken. Tegenwoordig is de secretaris ook contactpersoon voor ingekomen fan- en haatmails. Tevens zorgt hij daarnaast de uitgaande e-mails en uitgebalanceerde roes-controle. Bovendien durft de secretaris al eens op zijn eentje tientallen alcoholische consumpties te slurpen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s