OBLC mengt zich in de Leuvense Gemeenteraadsverkiezingen na een zwaar incident

Omdat elke aanleiding goed is om achteraf te pintelieren in Leuven Central -voorheen ‘t Poske- hadden enkele OBLC-notabelen eind augustus het onzalige idee om mee te lopen met de Leuven Night Run. Gezellig door onze eeuwenoude, doch springlevende binnenstad lopen en achteraf een stella’ke drinken op de Oude Markt. Op die organisatie valt niets op te merken. Maar het feit dat we bij aanvang van de happening nergens pils konden bemachtigen, stemt ons eerder miserabel: In wat voor een samenleving leven wij?!

Lees snel deze clickbait vol opties tot politieke recuperatie en lees waarom wij het Rector de Somerplein tot het CARL-de-Grote-Plein willen omvormen.

Ook al hoeft het in een maand voor de verkiezingen niet altijd, toch is wat duiding welgekomen.

Als De Leuven Night Run geen competitieve wedstrijd is, maar een gezelligheidsrun, dan verwachten wij een ruim scala aan pilsbieren, artisanale microgebrouwen heerlijkheden, alle trappisten of op z’n minst ne Stella-stand met een jobstudent die te veel schuim tapt,… bij AANVANG van de gelegenheid. We gaan niet starten met lopen op ne zaterdag om 20u30 zonder daarvoor al iets gesloeberd te hebben, toch? Dat de organisatie hier niet aan denkt, alle begrip, die hadden andere katten te geselen, maar we hopen van harte dat volgende getuigenis voer is voor derderang politieke recuperatie.

Wat is de hele kwestie dan?

Om niet helemaal uit de toon te vallen, trokken we allen een te kort loopbroekje aan. Gevolg: we staken daar enkel onze GSM met GPS in, zodat we onze data gratis aan mediareuzen google, runkeeper en facebook konden schenken. In onze broekzakjes staken echter geen muntstukken of ander tastbaar geld. Wij dachten immers vlotjes met payconiq te kunnen betalen bij de lokale handelaren op het Rector de Somerplein.

Daarom trokken we ons eerste spurtje om tijdig een pilsje te bemachtigen voor de start van de koers. Onze vraag aan de lokale handelaren was tweeledig:
1. Verkoopt u pilsners uit blik of andere meeneembare containers?
2. Kunnen we dat betalen op digitale wijze middels payconiq ofzo?

Quick: er stonden pilsjes binnen handbereik…. Betalen met payconiq… Dat wisten de dienstdoende werknemers niet.

O’Tacos: daar hebben ze niet eens pilskes.

Carrefour express: Was per abuis al dicht.

Loving Hut: Die was open, maar daar dierf niemand van ons binnen te stappen, want ze hadden ons wijsgemaakt dat dat een parenclub was voor veganisten… En u weet wat wij daar van denken: Pils in parenclubs is vaak overprijsd en meestal ietske te warm.

Subway: Wel pils, geen payconiq.

Sinbad: Wel pils, geen payconiq.

ZUCHT

Allemaal goed en wel dat we het plein upgraden van een Franse Maarschalk die vele jonge soldaten de dood injoeg naar een Vlaamse Rector die vele studenten leerde drinken,… Maar is dat dan genoeg? Is de politiek hier tevreden mee?  Met een betonnen plein waar dorstige sporters hun dorst preventief lessen willen, maar neit kunnen? Het ergste is dat digitaal de toekomst is, zeker als je weet dat Leuven meedingt naar de titel “European Capital of Innovation 2018“. Maar nergens op het bekendste plein van Leuven, naast Fonske verdekke, kan je digitaal betalen voor een pul gerstennat?

Inmiddels hadden we nog maar 10 minuten voor we in de rij moesten staan om te vertrekken. Dat noemt eigenlijk een wave in het loopjargon, geen rij. Soit, moesten we het opgeven? Zoals ook de politiek het opgaf? Neen, daarvoor zijn wij nog niet cynisch genoeg. En eerlijk gezegd: als het over pilsjes gaat, zijn we heel pragmatisch en zouden we pilsner aanvaarden van om het even welke politiekerd die ons zieltje zou willen winnen.

Tijd voor burgerparticipatie dus. Terwijl politieke partijen vooral bezig zijn met camera’s hangen, modder naar mekaar gooien en artiekels als deze recuperen, hebben wij slechts 1 adagium: Heb vertrouwen in de medemens. Op het terras van Sinbad zat namelijk gelukkig een brave man, genaamd Carl, die in ons burgers in (dorst)nood herkende. Hij stemde meteen in om volgend driestappenplan door te voeren:

  1. Wij betaalden mobiel 8 euro aan hem, via QR-code-scannerij
  2. Hij betaalde met cash onze 4 pilsners
  3. Wij konden alsnog pilsners drinken voor we moesten lopen

Wij zouden daarom graag deze nobele onbekende bedanken voor zijn inmense daad van menslievendheid. Puntje van kritiek echter: die opgetrokken wenkbrauw bij zijn vraag “gaat gijle ne pils drinken vóór gijle gaat lopen?” moest niet echt.

Desalniettemin zouden wij willen voorstellen om het Rector De Somerplein om te dopen tot het CARL-plein, want zo heette de brave man. En Carl is ne grote. Hij zat tussen de burgers, luisterde naar hun besognes en deed er onmiddellijk iets aan, zonder andere burgers te benadelen. Is dat niet wat we van een politicus verwachten anno 21ste eeuw?

Wij lezen graag wat de spindoctors en woordvoerders van de Leuvense partijen hier op te zeggen hebben.

 

Advertisement

Published by

Secretaris

De secretaris binnen de Ottenburg Business Lunch Club heeft als taak het maken van notulen en flauwe opmerkingen tijdens een vergadering. Ook het schrijven van brieven en uitnodigingen is een van de taken. Tegenwoordig is de secretaris ook contactpersoon voor ingekomen fan- en haatmails. Tevens zorgt hij daarnaast de uitgaande e-mails en uitgebalanceerde roes-controle. Bovendien durft de secretaris al eens op zijn eentje tientallen alcoholische consumpties te slurpen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s