Recensie: waarom een snelle lunch in Oficina onmogelijk is

(spoiler: omdat het daar te plezant is om snel weg te gaan. Omdat je op ongedwongen wijze gedwongen wordt om te blijven plakken.)

Midden maart trok onze Secretaris met ons Head of Business Development (da’s dieje rosse op de foto) naar Oficina, een relatief nieuw eethuis in de hoofdstad, perfect gelegen tussen de arbeidsplek van beider heren. “Gewoon efkes snel een hoofdschotelke afpakken, misschien e glaske (géén flaske) vino dabei en dan snel terug gaan doenalsoffen,” zeiden ze nog naar mekaar.  Tot ze ter plekke waren…

In een klein straatje net achter de huisbrouwerij van de Club, Brussels Beer Project, vinden we een klein hoekhuisje, in een straat die we eerder met een Perpignan associëren dan de drukke Dansaertstraat, waar ze eigenlijk écht aan grenst. Of was het dat eerste lentezonnetje dat ons wat gek maakte? Neen, sowieso onze dipsomanie: het was immers al ver voorbij 11u en geen van ons had al een glaasje wit gedronken, ondanks dat het nog steeds dé overduidelijke trend van 2017 is.

De stoelen en tafels maken dat het interieur niet enkel hip is, maar ook functioneel. Dat hebben we geerne.

Onze Head of Business Development aarzelde geen seconde en ging meteen voor de Dark Sister. Jep, dat is inderdaad het kleine stiefzusje van Satan himself, met haar 6,66% alkiehoolwaarde, edoch frisse afdronk voor zo’n donker beest te zijn. Het zal niet verbazen dat Dark Sister een parademerrie is van Brussels Beer Project en des ten gevolge uiteraard wordt geschonken in Oficina. Bij een tweede bezoek merkte de Secretaris trouwens op dat de Founding Fathers hoogstpersoonlijk de beste selectie Brusselse biertjes komen brengen. Mooi zo. En dat het een Brussels onderonsje is, valt nog meer op als je kijkt naar het interieur. Jazeker, onze kameraadski Nicolay had ook weer zijn hand in de inrichting. Gezellig en moesten we niet allergisch zijn aan het woord authentiek, hadden we het graag gebruikt. Bon, als je het beste van Brussel op dit moment wil, dan is Oficina de plek.

Waarom er naast de Dark Sister ook een waterglas op tafel stond, is ons nog steeds een raadsel.

Maar de Secretaris wou eigenlijk ook eerst een Dark Sister. We waren daar dan toch. Ideaal als aperitiefje, zo’n Dark Sister… Nou, aan dat tempo zal die lunch niet zo snel gaan. Zeker niet als onze Head of BD fameus aan’t twijfelen is over zijn keuze: de lunch van de dag ziet er wel goed uit, hij ging eigenlijk geen vlees eten (loserke), maar als je een bordje patatjes met perfect gestoofde juintjes en ander groensel kan tunen chorizo, nou ja… Dan kan je al die vleesarme principes wel even op de parking van het slachthuis parkeren. Het kon de immersympathieke eigenares weinig schelen, want net zoals bij de bomma, kon je naar believen wat ingrediënten vervangen door anderen. Wat minder chorizo en meer groentjes? Alles kan, alles mag, zolang ge maar op uw gemak zijt. En dat waren we zeker. Dark Sisterke binnenkletsen en wachten op dat bordje met heerlijks. Sorry, een bordje heerlijks voor slechts 10 euro. Scherp.

Een berg lekkers met daarop een berg chorizo? Da mot ’em.

Shit. We waren daar dan toch (deel 2) en dat zonneke op ons bolleke deed ons toch wel wat. Misschien een glaasje rosé dabei? Een Oostenrijker genaamd Zweigelt, voor 5 eurots?Bovendien Bien Soigné, wat de eigenares had al door dat wijlie professionele kapoenen waren.  Hatsikidee. Laat maar komen.

De tijd tikt verder. Onze Head of Business Development geeft nog een overzicht van schappelijke eethuizen in respectievelijk Gent (Roots, Jef, Aroy Aroy) en Antwerpen (Dim, Godevaert). Ondertussen is het smullen geblazen, ideale portie voor 2 bebaarde manskerels.

Dessertke. Simpel. Lekker. Top.

Of we misschien nog een dessertje wensen? Misschien een gecarameliseerd peertje, appelke en bolleke crème en ewa neujkes bij? Nou, zelfs na die doorgedreven assertiviteitscursus die de Secretaris volgde, kon hij daar absoluut geen ‘neen’ opzeggen. Laat maar komen! Een klein potje heerlijkheid dat op de tong smelt. Eg lekker. En simpel. En daar zit het em in. Het leven in Metropool Brussel wordt gewoon heel simpel als je in Oficina zit: zeg gewoon ‘ja’ op alles wat de vrouw des huizes aanbiedt en alles komt goed.

Of we onze koffie (tuurlijk hebben we na den dessert dan ook nog e jatteke kaffei besteld, kend’ons?) buiten mochten drinken? “Tuurlijk mennekes!” Efkes inchecken op social media en ge hebt zelfs ne café gratuit!” Niet dat we niet kapitaalkrachtig genoeg zijn, maar onze volgers al snel laten weten dat ge bien soigné wordt én daarvoor beloond worden. Snel beslist. Met melk graag. Helaas is zo de anonimiteit van de Secretaris wel opgedoekt als invloedrijke foodblogger, maar dan is dat maar zo.

Et voila, langer en meer gegeten dan voorzien. Complimenten voor de vrouwen des huizes. Dat het tweedehands servies nog vele porties naar gelukkige mensen mag begeleiden.

52 eurots voor een uitgebreide lunch. Belachelijk goedkoop.

 Conclusie:

In de waardemeter van de club is dit prijs-kwaliteitsgewijs een dikke Calvados. Gewoon goed eten voor een scherpe prijs. Dat andere recensenten spreken over termen (soulfood?) waar wij niets van snappen, zal ons een lekkere chorizo wezen.  Bezoeken is de boodschap. U treft er de Secretaris vanaf nu 1 keer per week op het terras.

Advertisement

Published by

Secretaris

De secretaris binnen de Ottenburg Business Lunch Club heeft als taak het maken van notulen en flauwe opmerkingen tijdens een vergadering. Ook het schrijven van brieven en uitnodigingen is een van de taken. Tegenwoordig is de secretaris ook contactpersoon voor ingekomen fan- en haatmails. Tevens zorgt hij daarnaast de uitgaande e-mails en uitgebalanceerde roes-controle. Bovendien durft de secretaris al eens op zijn eentje tientallen alcoholische consumpties te slurpen.

One thought on “Recensie: waarom een snelle lunch in Oficina onmogelijk is”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s