De Indisch-mexicaanse keuken is een ding in Aarschot

Ge moet u geen zorgen maken, het regent, de politie blijft binnen vanavond,” grapt de olijke uitbater van Indimex, het indisch-Mexicaans restaurant te Aarschot, terwijl hij ook de Bob van de avond een gratis glas sambuca inschenkt. (niet typisch indisch of mexicaans, wel goed om de weerstand van uw slokdarm te checken, nvdr) Tekenend voor de avond was die Sambuca niet, gastvrijheid wel. Een geslaagde avond, vooral dankzij die klantvriendelijkheid.

Maar eerst: Is dat èigenlijk een ding, Indisch-Mexicaans?

Nou, dat was meteen mijn vraag toen de patron des huizes langskwam: vanwaar de combinatie Indisch-Mexicaans? Ik vroeg het neutraal en niet zo suggestief als in “Hebt u zelf Indisch-Mexicaanse roots misschien?” Neen, wie anno 2018 nog bezig is met de origine van een ander, die dwaalt. Dat boeit eigenlijk niet en veel kan je daar meestal toch niet uit afleiden,behalve de landen van herkomst. Neen, beter dan te speculeren: praat gewoon met uw medemensch. We hebben allen oren en een mond.

Fajita, Fajita, Fajita, Mexicaans gerecht vernoemd naar de hit van Rocco Granata

En dat is exact wat deze patron deed: samen met zijn vennoot, die rakker achter het legendarische La Cantina Del Coronel (veel goeie herinneringen daar seg!) hadden ze al een succesvolle Sushibar, op exact dezelfde plek, daar in’t Schaluintje, getuige de luifel waar SUSHI nog op staat. Die rauwe-vis-keet verhuisden ze verder op, dus zaten ze daar met een leeg handelspand. Nou, wat deden ze, want dat was ik eigenlijk aan het vertellen? Aan de inwoners, passanten en klanten vragen wat er miste in culinair Aarschot. De resultaten? 40% Indisch en 60% Mexicaans. Beide keukens hebben iets met een -zeg maar- pikantheidsfactor, dus Indimex was geboren.

Maar Secretaris, is dat dan niet plat commercieel en zonder ziel?

Neen vrienden, er is niets mis met een publieksbevraging, dat zouden al die getormenteerde artiesten ook beter eens doen, in plaats van altijd over zichzelf te memmen en dan nog triestigere planten worden omdat hun overgesubsidieerde zalen leeg blijven… Wij moedigen publieksbevraging alvast aan. Aan mensen vragen wat ze willen, is eigenlijk gewoon beleefd.

Hoe vertaalt zich dat dan in de kaart? Wel, het is een bescheiden kaart met zowel Indisch als Mexicaans op. (Iets in me zegt dat dat bovenstaande zin redelijk overbodig was).

Soit,  over naar de avond zelf. De keet zit gezellig vol met de Aarschotse beaumonde en andere humorpantalons en de sfeer is gut. Als aperitivo opteren we voor een Margarita, dat is zo Mexicaans als het maar kan zijn. Sommigen vinden dat ook een wijvendrankje, maar wie anno 2018 nog bezig is met geslacht en rollenpatronen, die dwaalt.

Indimex' Indimix is de max!
Indimex’ Indimix is de max!

Het gezelschap van vier opteert voor de IndiMex’ IndiMix en die is de Max. Het is namelijk de combinatie van alle voorgaande voorgerechten op de kaart. Een groot bord gevuld met gefrituurde shit. IS NICE! Patitos Calientés (Pittige jalapenoskroketjes, gevuld met schapenkaas), Onion Bhajee (Gefrituurde uien mix in kikkererwtenbloem), Pakora  (Gefrituurde groentemix in kikkerwtenbloem, Samosa (Bladerdeeghapjes met hartige groentevulling), Chicken chilly  (Gebakken kip met soja-en ketchup saus met paprika) en Garlic scampi (Gefrituurde scampi’s met ui, paprika en look). De avond was al geslaagd. Leuk smakenpallet én gefrituurd. Het beste van twee werelden, toch? Onze dank gaat uit naar de menukaart die online stond.

Pakistan, Indisch, pikant, jawadde, heet, rijst.
Pakistan, Indisch, pikant, jawadde, heet, rijst.

Als hoofdgerecht worden 3 Indische Schotels gekozen en 1 maal Mexicaans, tja, als je op voorhand al zin had in Fajitas, dan ga niet opeens een pad thai bestellen, dat weet iedereen. Handig is dat er het aantal peperkes op de kaart staat (iconen zijn altijd goed als het om toegankelijk en/of spicyness gaat). Voor de zekerheid koos uw verslaggever voor een 1-peper-pikant-gerechtje: Jalfrezi, wat dan weer een Pakistaans gerecht is.  Beetje verwarrend, want zijn Pakistan en Indisch geen aparte landen, toch? Enfin, het is geen avond geografie, dus we vinden het gewoon wel lekker. De pikantheid zit vooraan in je mond, in tegenstelling tot het gerecht met 2 peperkes, de Madras, waarbij het venijn hem in de staart zit. Sjonge, sjonge, wat moeten drie peperkes dan wel niet geven? Beeldspraak waarbij uw anaal elastiekske opeens een vuurspuwende drakenmond wordt, bijvoorbeeld.

Het Flaske Rode Vino was te warm. Maar we hebben het toch opgedronken. Toewijding.
Het Flaske Rode Vino was te warm. Maar we hebben het toch opgedronken. Toewijding.

Gelukkig was het gezelschap goed voorbereid en stond er een fleske Rode Vino op de grond. Ja, we hadden die op de grond gezet, want ze was een beetje te warm, zelfs voor rode wijn te zijn. Vermoedelijk stond ze te dicht bij de friteuse van aperitiefsnacks? Klein werkpuntje toch.

Op de dessertkaart zagen we ook nog een cucaracha staan. MOT IK!
Dat bleek koffielikeur met tequilla in de fik gestoken. Dat in de fik steken ging niet zo goed, maar erg was dat niet, dit is niet echt een drankje dat je moet bestellen. Maar iemand moet het uitproberen om dat tegen u te zeggen, dus wij zeggen: blijf er af, van die cucaracha, graag gedaan vrienden.

Wij zeggen ook: ga maar eens eten in Indimex als u in Aarschot bent. En ook enig is: na al dat globefretting bent u wellicht toe aan een glaasje lekkere pilsner? Nou, dan stapt u even naar Den Draad. Het beste café van het Hageland. Een avond- en maagvullend programma in Aarschot. Alstublieft!

Indimex krijgt een degelijke bacardi-cola in de waardemeter van de Club. Een zeer goede prijs-kwaliteit, met extra vermelding van de vriendelijke sfeer.

Advertisement

Published by

Secretaris

De secretaris binnen de Ottenburg Business Lunch Club heeft als taak het maken van notulen en flauwe opmerkingen tijdens een vergadering. Ook het schrijven van brieven en uitnodigingen is een van de taken. Tegenwoordig is de secretaris ook contactpersoon voor ingekomen fan- en haatmails. Tevens zorgt hij daarnaast de uitgaande e-mails en uitgebalanceerde roes-controle. Bovendien durft de secretaris al eens op zijn eentje tientallen alcoholische consumpties te slurpen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s